31 Temmuz 2013 Çarşamba

Bursa'da yeni teleferik hattına durdurma

Bursa'da yeni teleferik hattına durdurma

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin dün tanıtımını yaptığı ve 29 Ekim'de bitirileceğini duyurduğu yeni teleferik hattına bugün mahkeme tarafından 'yürütmeyi durdurma' kararı verildi.

BURSA’da, Uludağ’a yaptırılacak olan ’Yeni Teleferik Projesi’ çalışmaları, bazı ağaçların yasa dışı kesildiği gerekçesiyle, Bursa 2’inci İdare Mahkemesi tarafından verilen ’Yürütmeyi durdurma’ kararı ile durduruldu.
Bursa 2’inci İdare Mahkemesi’nin aldığı bu karar, Bursa Barosu’nda Baro Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Baro Çevre Komisyonu Başkanı Eralp Atabek ve Doğader Başkanı Murat Demir’in katıldğı basın toplantısı ile gazetecilere duyuruldu.
Mevcut projenin daha önce ağaç kesimini önleyecek bir yöntemle yapılacağının duyurulduğunu belirten Bursa Baro Başkanı Demiröz şunları söyledi:
"Direklerin helikopterlerle dikileceği ve daha az ağaç kesileceği söylenmişti. Fakat bu projeden vazgeçildi. Çünkü alan oldukça rüzgarlı. Biz de Bursa Barosu ve DOĞADER olarak ortak bir çalışma yürüttük. Dava öncesi ağaç katliamının yapılmaması için bazı girişimlerde bulunuldu. Açılan dava sonucunda da, bu projenin telafisi olmayan sonuçlara neden olacağı gerekçesiyle, yürütmeyi durdurma kararı verildi."

’KESİMİN DURDURULMASI ZORUNLUDUR’
Bursa Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Eralp Atabek de, ağaç kesiminin durdurulması için yaptıkları sözlü ve yazılı başvurulara rağmen kesimin hızla devam ettiğini kaydederek şöyle dedi:
"Bunun üzerine biz de Bursa 2’ci İdare Mahkemesi’nde iptal davası açtık. Yürütmeyi durdurma istemi, ağaç kesimlerinden geri dönülemeyeceği talebiyle paralel olarak, savunmaya kadar olmak koşuluyla kabul edilmiştir. Mahkemenin bu acil müdahalesinin idare bakımından dikkate alınarak kesimin durdurulması zorunludur."

’ULUDAĞ’DA NÖBETTEYİZ’
Doğader Başkanı Murat Demir ise, Teleferik projesinin kendilerinin de ilk etapta destekledikleri bir çalışma olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Uludağ’da, yaşlı bir orman yapısı bulunuyor. Yeni planlanan projeyle binlerce ağaç kesilecek. Uludağ’ın inşaat gibi ele alınmasına karşı çıkıyoruz. Bursa’da 'Uludağ’a dokunma’ isminde bir platform oluşturduk. Birçok sivil toplum kuruluşu, dağcılık kulüpleri ve fotoğrafçılık kulüpleri bunun içerisinde yer alıyor. Yaklaşık bir haftadır da Uludağ’da nöbetteyiz. Ağaçların yasa dışı kesilmesine karşı da bu nöbete de devam edeceğiz. Gezi Parkı’nda olduğu gibi hukuka müdahale edip de bu işi bozmasını istemiyoruz. İşin hukuksal sürecinin akışına bırakılmasını istiyoruz."

DÜN AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale ile yaptırılan, 8 bin 500 metre uzunluğundaki ’Yeni Teleferik Projesi’ nin, 29 Ekim tarihinde hizmete girmesi planlanıyordu.  Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dün yaptığı açıklamada hattın uzunluğunun 4 bin 600 metreden yaklaşık 8 bin 500 metreye çıkacağını ve bu şekilde dünyanın en uzun teleferik hatlarından biri olacağını söylemişti.
Teleferiğin taşıma kapasitesinin 12 kat artacağı bilgisini veren Altepe, projeyle kent merkezinin iki katı yatak kapasitesine sahip oteller bölgesindeki tesislerin yazın da kullanılabileceğini dile getirmişti. Altepe, yeni hatla ilgili şunları kaydetmişti:
"Karayoluyla 35 kilometrelik yorucu bir yolculukla ulaşılan oteller bölgesine panaromik manzaralı bir yolculukla ve kısa sürede ulaşılacak. Bursa'ya gelenler için de Bursa için de büyük bir katkı, büyük bir güzellik sağlamış olacak. Yine kışın oteller bölgesinin yatak kapasitesi ne kadar yüksek olsa da yeterli gelmiyor. Yeni teleferik hattı sayesinde artık Bursa'da konaklama yapan turistlerimiz, misafirlerimiz, günlük olarak oteller bölgesine çıkıp inebilecek. Çünkü 22 dakikada kayak pistinin yanına kadar gidebilecekler. Olması gereken de buydu. Yani Uludağ ile Bursa bütünleşmiş olacak. Uludağ'ın imkanları yaz ve kış kullanılmış olacak. Bursa da bundan en güzel şekilde istifade eden merkez olacak. Ekonomik açıdan da turizm açısından da hem Bursa hem de Türkiye kazanmış olacak. Onun için sürecin aksamadan tamamlanması için takipteyiz. Zaten sıkıntısız bir şekilde de yürüyor. Helikopterlerimiz devreye giriyor. Hızlı bir şekilde yapımı tamamlayacağız."
Kaynak ; Hürriyet

30 Temmuz 2013 Salı

Sivrisineklere SON!


- Basit bir sivrisinek tuzağı yapmayı öğreniyoruz...

İhtiyacımız olan şey temelde:
... 200 ml su
50 gr kahverengi şeker
1 paket maya (herhangi bir süpermarket bulunur ekmek mayası) ve bir 2 litrelik plastik bir cola şişesi

Prosedür:

1.. Plastik şişeyi şekildeki gibi kesin
2..Sıcak su ile kahverengi şekeri karıştırın. Soğumasını bekleyin. soğuduğu zaman şişenin alt yarısına dökün.
3..Mayayı ekleyin. Karıştırmaya gerek yoktur. Karbondioksit oluşturun.
4.. Şişenin diğer yarısı, baş aşağı, huni şeklinde yerleştirin.
5.. Siyah bir şey ile (bant) şekildeki gibi sarın ve evinizin bir köşesine koyun.

İki hafta sonra sivrisinek ve şişe içinde ölü sivrisinek miktarını göreceksiniz.

Sivrisinek ve sivrisinek siteleri üreme, evlerine temizlik ek olarak, okullar, çocuk yuvaları, hastaneler, evler, çiftlikler, çiftlikler, çiftlikler, kreşler çok yararlı bu yöntemi kullanabilirsiniz. paylaşalım ki bi faydamız dokunsun insanlara. sinek ilacına zararlı kimyasallara para ödenmesin.

Çözüm Olmak / Darel Rutherford

 

Çözüm Olmak / Darel Rutherford
 
Milliyet/Blog'dan Nilgün Aktaş güzel özetlemiş, Aykut Oğut bir çok şey kattı benim hayatıma şiddetle tavsiye ediyorum :)

Darel Rutherford adını ilk kez, Aykut Oğut’un “Evrenden Torpilim Var” adlı kitabını okurken duymuştum.
Darel, Aykut Oğut’un Amerika’daki hocası ve çok ünlü bir kişisel gelişim uzmanı, sıfırdan milyarder olan bir insan.
Bu kitabında da güce ve zenginliğe giden yolları adım adım okuyucuyla paylaşmış.
İlk bölümde yoksulluğun sadece içsel durumumuzu yansıttığından bahsetmiş. Hayatınızda sahip olduğunuz her şey, varlığınızın yaptığı seçimlerin sonucu oradadır veya yoktur.
Hepimizin bir gerçeklik algısı var ve bu algı bizi bir kutunun içine hapsediyor.
O kutuya ait olan her şey zaten çoktan orada. Sahip olmadığımız ancak sahip olmak istediğimiz her şey de ne yazık ki, o kutunun dışında.
Eğer isteme gücümüz o kutunun dışında olmanın verdiği güvensizlik hissini bastıracak kadar güçlü olmaz ise, hayattan istediklerinize sahip olamamanız da bir o kadar normal!
Bu kitap size tüm güvensizliklerinizi aşmayı öğretiyor.
Eğer azminiz ve kişisel gücünüz ortalamanın altında ise, muhtemelen kutudan çıkma kararı alamayacaksınız. İnsanlar genellikle isteme sürecinde takılı kalıyorlar.
Oysa istemek ile seçmek arasındaki farkı bilmiyorlar.
İstemek kutunun içinde oluşturduğumuz bir şeydir. O kutuda zaten istediklerinize sahip olmanızı engelleyen bir kutu. Seçmek ise birçoğunun atmayı seçmeyeceği, cesaret isteyen bir adım. Çünkü bu adım rahatlık alanının dışındadır.
İstemek ve seçmek arasındaki mesafeyi geçmek için kişi kendine inanmalıdır.
Yani milyoner olmak, bir sadece seçim meselesidir!
Eğer seçiminiz milyoner olmak ise, dokuz adım sizi bekliyor.

           1. Kişisel gücünüzü, seçimin gücünü tekrar keşfedin.
           2. Şu an sahip olduklarınızı, sizin seçtiğinizi kabul edin.
           3. Gerçekten ne istediğinizi bilin.
           4. İsteğinizle ilgili büyük bir tuttu belirleyin.
           5. O olmayı seçin.
           6. Kendi kendinizi dönüştürün.
           7. Direnci anlayın.
           8. Direncin üstesinden gelin.
   9. Destek grubu oluşturun.                                                                                                                            
Darel, kitapta sık sık şunu soruyor okuyucuya.
Eğer şu an probleminiz olmasaydı siz kim OLURdunuz ?
Bu dönüştüren bir soru.
Soruyu sık sık kendinize sorduğunuzda, bilinçaltınız bu soruya cevap vermek ve size kanıtlar sunmak için  çalışıyor.
Eğer şu an probleminiz olmasaydı siz kim OLURdunuz ?
Ben dönüşümüm için bu sorudan fazlasıyla yararlandım. Sizlere de tavsiye ederim.
Kitaptaki bence en önemli konulardan biri de, egonun direnci kırmayla ilgili bölümdü.
Egonun sandığımdan daha zorlayıcı olduğunu ve insanı şu an yaşadığı kutuda tutmak için ne oyunlar oynadığını bilmenin, beni biraz hayal kırıklığına uğrattığını söylemeliyim. 
Ego, zihindeki konuşmaların verdiği olumsuz etkinin sayesinde sizi tekrar tekrar kutunun içine sokmaya çalışacaktır. Çünkü eğer kutunun içinden çıkmayı başarırsanız, egonun o ana kadar yarattığı gerçeklik yok olacaktır.
Bunu öğrendikten sonra, içsel konuşmalarımın ne kadar yıkıcı olduğunu hissettim. Gün içinde hiç susmayan negatif iç sesim, egodan başka bir şey değildi ve tek amacı vardı, beni ömür boyu kutumda tutmak!
Ancak hiç birimiz egomuz değiliz !
Bizler madde dünyasında seçtiğimiz gerçekliği deneyimlemek için çalışan ruhlarız.
Sürekli bu bilinçle hareket ettiğimizde ve zihnimizi kontrol ettiğimizde, egonun oyunlarının farkına varıp, zihinsel kontrolümüzü ele alıp, kutudan çıkmayı başarabiliriz.
Kitabı severek, beğenerek okudum. Özellikle ego ve egoyu yok etmek ile ilgili bölümleri benim için faydalı oldu.
Sizler içinde faydalı olacağına inandığım, harika bir kişisel gelişim kitabı.

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Kenan Doğulu - Kız Sana Hayran ft. Ozan Doğulu



Kenan Doğulu Kız Sana Hayran Şarkı Sözü ft. Ozan Doğulu

Yaz geldi aşık olmak lazım
Çiçeklensin aşk ağacım, uçsun aklım
Hadi bir cesaret çıplak gel
Aç artık radarları, mır mır mır oynaşmalı
Yak şimdi yakınları, kim tutar seni be can cağazım
Dayanamadım, çenemi tutamadım, söylüyorum işte
Açılamadım, araklayamadım, aklım hep sende
Göz göre göre tahammül eden itirafı aleni
Evetleyemedim, paketleyemedim, bugüneymiş kısmet
İlk bize geldin, uyanamadık
Yalnızım dedin, yanaşamadık
Hazır değildik, kırgındık
Önceki aşktan yılgındık
İlk bize güldün, inanamadık
Beklemiyorduk, kapalıydık
Cesur değildik, yorgunduk
Her işte bir hayır var
Kız sana hayran olsunlar
Öpüpte başlara koysunlar
Yemeyip sabaha bıraksınlar
Yollarına paspas olsunlar
Kız seni kendime yapsam mı
Alıpta koynuma soksam mı
Seni bizim eve hanım alsam mı
Duvaklı gelinim olsan mı
Kurmaylar süslü püslü
Akşamlar sazlı sözlü
Alem var, türlü türlü
Çık dışarıya oynayalım
Boyu boyu, suyu huyu denkleşmiş
Koyu koyu sohbeti becermişiz
Can çekti meylim meli sarkisozu.web.tr
Bu tarafa gidelim rahat ederiz
Dayanamadım, çenemi tutamadım, söylüyorum işte
Açılamadım, araklayamadım, aklım hep sende
Göz göre göre tahammül eden itirafı aleni
Evetleyemedim, paketleyemedim, bugüneymiş kısmet
İlk bize geldin, uyanamadık
Yalnızım dedin, yanaşamadık
Hazır değildik, kırgındık
Önceki aşktan yılgındık
İlk bize güldün, inanamadık
Beklemiyorduk, kapalıydık
Cesur değildik, yorgunduk
Kız sana hayran olsunlar
Öpüpte başlara koysunlar
Yemeyip sabaha bıraksınlar
Yollarına paspas olsunlar
Kız seni kendime yapsam mı
Alıpta koynuma soksam mı
Seni bizim eve hanım alsam mı
Duvaklı gelinim olsan mı
Her işte bir hayır var

Trilye'de Eşkiyalık

Bursa'nın eşsiz güzelliklerinden olan Trilye'de eğer aracınızla gittiyseniz, tarihi çınar ağacını geçtikten sonra yolun ortasında konulan huniler ve sarı yelekli görevliler sizi karşılamakta.
Bu düzenin sebebi 5 TL' lik Otopark ücreti içinmiş!..


Hangi yerleşim yerinde buna benzer bir uygulama vardır ?
Madem alınan ücret Otopark ücreti ise neden Otoparkın önünde değil de daha şehrin içerisinde bir nevi yol kesme, eşkıyalık modeli ile alınmaktadır ?


Velev ki bu ücreti verdik, aracın daha sonra teslim ettiğimiz Otoparkta ki güvenlik ve emanet sorumluluğunu Belediye nasıl sağlamaktadır ?
Ben bu ücreti vermedim ve geri dönüp herhangi bir sokak arasına aracımı park ettim ve Trilye gibi tarihi ve eşsiz bir yerleşim yerinde oldukça antipatik ve yakışıksız olan bu uygulamayı yapan mantaliteyi çok saçma buldum.

 
 


20 Temmuz 2013 Cumartesi

YBR 125 - CBR 250 ?

                                                                     Yamaha YBR 125 - CBR 250

YBR 125

Uzun zamandır hayata geçirmeyi planladığım Motor tutkusunun artık gerçekleşmesine az bir zaman kaldı.
Sürücü Belgesini ve özel sürüş teknikleri dersini alma sırasını tamamladıktan sonra gerekli motoru tedarik etmenin sırası gelmekte.

Daha önce Motor geçmişi olmayan benim gibi sürücüler için en çok önerilen motor Yamaha Ybr 125.
Bununla birlikte Yamaha CBR 250 modeli de önerilen motorlar arasında...

CBR 250
 
 Uzun boylu kullanıcılar için ne kadar kullanışlı olur, soru işareti biraz ama bir çok Motorseverin de bir bildiği vardır diyorum.

 Belirli bir zaman iki motordan biri seçildikten sonra hacim yükselterek yollardaki tutkumuza devam edilebiliriz diye düşünüyorum.

Bursa'da belirli motor sevdalıları çeşitli gruplar kurarak kendi aralarında birlik ve beraberliği sağlamanın yanı sıra aynı zamanda birlikte organizasyonlar yaparak hayatlarında önemli bir yer olan Motor'un keyfini birlikte yaşıyorlar.

Bunlardan biri de BURSA VIP. Sevgili Turhan abimin destekleriyle umuyorum en kısa sürede bende onların arasında olabilecek duruma gelicem.

En kısa zamanda bütün eksikleri tamamlayıp motor üzerinde gitmek lazım, yollar bizi bekler...

Başlangıç açısından yine de her türlü destek ve öneriye açığım...

Şöyle bir gerçek var ki bu işi yapmak istiyorsak Eğitim ve Güvenlik şart !..

Günün birinde bende BMW R1200 GS kullanıyor olmam lazım.



Ybr nin en önemli özellikleri arasında hafif oluşu ve çok az yakıt tüketmesi olarak göze çarpmakla birlikte diğer teknik detaylar aşağıdaki gibidir...


Teknik Özellikleri
Motor Hacmi
 124 cc
Motor Özelliği  Tek silindir, 5 vites
Motor Gücü  10.05 hp @ 10000 rpm.
Tork   9.60 Nm @ 6100 rpm.
Maksimum Hız  112 km/h
Ağırlık  113 kg.
Sele Yüksekliği  780 mm.
Yakıt Kapasitesi  12 Litre.
Ön Fren  245 mm disk
Arka Fren  130 mm kampana
Ön Lastik Ebatları  2.75 – 18
Arka Lastik Ebatları  90/90- 18 

Müthiş Bir Başarı (sızlık) Hikayesi! Jordan Nike Reklamı


“Kariyerimde 9000 nin üstünde şut kaçırdım, hemen hemen 300 maçta yenildim, 26 defa maç kazanma sayısı için bana güvenildi, kaçırdım. Hayatımda tekrar, tekrar ve tekrar başarısız oldum ve bu yüzden başardım”

Başarısızlıktan korkmayın …
Bu video “bir insan 30 saniyede nasıl motive edilir?” sorusuna verilebilecek en güzel cevap bu reklam filmi olabilir!..

World War Z ( Bence başarılı iş çıkartmış Brad, izlenmeli !.. )


 

Gerry Lane iki kızı ve çok sevdiği eşiyle mutlu bir hayat sürdüren aile babasıdır. Bir gün arabasıyla yoğun trafikte sıkışıp kalıyor ve yolunda gitmeyen bir takım şeylerin olduğunu anlıyor. Tehlike hızla onlara doğru yaklaşmaktadır.. Hemen ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren  Birleşmiş Milletler (BM) çalışanı olan Gerry, Savaş halindeki dünyayı kurtarmak için dünyayı dolaşacak ve bir hayli kısıtlı olan zamanıyla da yarışacak.

 
Brad Pitt’in hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği film, insanlar ve zombiler arasında yaşanan sıra dışı bir savaşı gözler önüne seriyor.
Dünya Savaşı Z izle sinama çekimi olabilir ama bence izlemelisiniz, Orijinal Dünya Savaşı Z hd izle çıktığında yine ilk sizlere biz sunacağız
 
Dünya Savaşı Z, Dünya Savaşı Z izle, Dünya Savaşı Z fragman, Dünya Savaşı Z konusu, Dünya Savaşı Z filmini izle, Dünya Savaşı Z hd full izle, Dünya Savaşı Z Hd izle, Dünya Savaşı Z hd, World War Z, World War Z  izle, World War Z trailer, World War Z konusu, World War Z full hd izle
  1. IMDB Puanı:
  2. Yönetmen:
  3. Vizyon Tarihi:
  4. Yapım Yılı:
  5. Ülke:
  6. Süre:116 dk
  7. Orjinal İsim:World War Z
 

18 Temmuz 2013 Perşembe

Yeni Özelliklere Kavuşan WhatsApp Artık iOS İçin de Ücretsiz

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı artık iOS kullanıcıları da ücretsiz olarak cihazlarına yükleyebiliyor. App Store’un en çok indirilen ücretli uygulamaları listesinde ilk 10′dan düşmeyen WhatsApp, bugün itibariyle ücretsiz uygulamalar arasına girdi.
Yayınlandığından beri 0,99 $ karşılığında App Store‘daki yerini alan WhatsApp’ı artık tüm iOS kullanıcıları ücretsiz olarak cihazlarına indirebilecek. Böylelikle popüler uygulama daha fazla kullanıcıyı ağına katacak. Bu henüz cihazlarına WhatsApp yüklememiş olan iOS kullanıcıları için kaçırılmayacak bir fırsat gibi gözükse de WhatsApp yine de küçük bir bedel talep ediyor. Zira kullanıcılar ilk yıldan sonra WhatsApp için yıllık olarak 0,99 $’lık bir abonelik bedeli ödemek durumundalar.
iOS uygulamasını ücretsiz yapan ama abonelik sistemine bağlayan WhatsApp, böylelikle Android uygulamasında takip ettiği yolu izliyor. Zira bilindiği gibi Android kullanıcıları WhatsApp’ı Google Play‘den ücretsiz olarak indirebiliyor ama yıllık olarak 0,99 $ ödüyorlar.
 
 
Bunlarla birlikte Whatsapp yayınlanan yeni güncellemesiyle kullanıcıları memnun edecek bazı özelliklere de kavuştu. Bundan böyle iPhone kullanıcıları çoklu fotoğraf gönderme özelliğinden faydalanabilecek. Ayrıca sohbetlerinizi iCloud aracılığıyla yedekleyebileceksiniz.
Geçtiğimiz ay uygulama üzerinden 24 saat içinde 27 milyar mesaj gönderildiğini açıklayan WhatsApp, yeni bir rekora imza atmıştı. Her geçen gün kullanıcı sayısını arttıran uygulamanın ayda 200 milyondan fazla aktif kullanıcısı olduğu biliniyor. Reklamlara yer vermemesi ve çoğu mesajlaşma uygulamasının tersine mesajlar, fotoğraf ve video gönderimleri, stickerlar için hiçbir şekilde ücret talep etmemesi ile kullanıcıların en fazla tercih ettikleri mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, attıkları SMS’ler yüzünden GSM firmalarına yüklü faturalar ödemek istemeyen ve internet bağlantısının olduğu her yerde kolayca mesajlaşmak isteyen mobil kullanıcılar için en cazip platform olma iddiasını sürdürüyor.
iPhone, iPad, iPod Touch platformlarında ilk indirmede ödemek zorunda kalınan 1 dolarlık ücreti artık yıllık abonelik sistemine çeviren WhatsApp, böylelikle daha fazla kullanıcıyı kendine çekerek popülaritesini arttırmayı planlıyor.
 

16 Temmuz 2013 Salı

Deniz Kuvvetleri Kupası sona erdi



İstanbul-Bozcaada ve Bozcaada-Çeşme rotasında iki etap halinde TAYK tarafından düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası, Eolos’un 02.40’daki finişi ile tamamlandı.

İki etap sonrası genel sıralamada Define, Komet-Cheese, Yediçeriler, Gambas ve Olimar-Happy Lemon sınıflarında birincilik elde etti.




Zaman zaman sertleşen Bozcaada-Çeşme arasındaki 100 deniz mili mesafeli mücadele ekipleri hayli zorladı.

Orient Express VI’nın dümen palasını koparttığı, Orion’un bumbasını kırdığı, pek çok teknede balonların parçalandığı yarışı Orient Express VI ilk bitirmesine rağmen düzeltilmiş zamanda 6’ncı oldu. Üçüncü giren Flying Box-Lemon Arkas ise birinciliği kucakladı.

İkinci etapta IRC1 grubunda FarrFara ikinci, Boreas-İzmir Yelken Akademisi üçüncü oldu.

Havanın 38 knot seviyelerine çıktığı ikinci etapta IRC2’de de Eker Yayık Ayran birinciliğe uzandı. Komet-Chees ikinci, i-marine F35 üçüncü sıraya yerleşti.

IRC3’te Yediçeriler birinci, Tuana-1 ikinci, Güneş Sigorta Falcon ilk üç sırayı paylaştı.

IRC4’te üç tekne arasındaki mücadeleyi Gambas, 5 tekne halinde yarışan ve bir teknenin terki ile sayıları 4’e düşen Destek’te Olimar-Happy Lemon kazandı.


TAYK-DENİZ KUVVETLERİ KUPASI SONUÇLARI
(İki etap sonrası genel durum)

IRC1
1. Define (1.5-6.0) 7.5 puan
2. FarrFara (6.0-3.0) 9.0 puan
3. KIA-Acadia 3 (4.5-7.5) 12.0 puan

IRC2
1. Komet-Cheese (3.0-3.0) 6.0 puan
2. Matrak (1.5-6.0) 7.5 puan
3. Eker-Yayık Ayran (10.5-1.5)  12.0 puan

IRC3
1. Yediçeriler (3.0-1.5) 4.5 puan
2. Shak Shuka (1.5-7.5) 9.0 puan
3. Puma-Hunter (4.5-6.0) 10.5

IRC4
1. Gambas (4.5-1.5) 6.0 puan
2. Akfen-Lady Antioche (1.5-4.5) 6.0 puan
3. Ada-Pupa Adrenalin (3.0-3.0) 6 puan

DESTEK
1. Olimar-Happy Lemon (3.0-1.5) 4.5 puan
2. Maui (1.5-3.0) 4.5 puan
3. Vivace-Budget Sailing (6.0-4.5) 10.5 puan


Kaynak: TurkSail
Son günlerde bizimde sıklıkla oynadığımız ve keyifli vakit geçirmenin yanı sıra aynı zamanda aklımızı dağıtmaya yarayan zevkli bir oyun.
Ben açıkçası daha oyuna hakim değilim çok değişik yerlerden inanılmaz puanlar rakipler çıkartabilmekte ve tabii sizde :) 
Facebook ile bağlanıp yeni kullanıcı oluşturmanıza gerek yok, bu şekilde arkadaşlarınızla karşılıklı mücadele edebilmektesiniz...
Şiddetle tavsiye edilir :))

2020 Yılında Teknoloji


Çay'ın güzel hikayesi

 
Bir bardak çay deyip geçmeyin aslında birçok gerçegi gösterir hayatımızdan bir kesittir.
 
 Çayın alt demliği  "kaynanadir"  sürekli kaynar durur.  hatta:  dikkat edilmezse  taşabilir  üst demlik "gelindir"  alt demlik kaynadıkça  onunda  hareketi artar.  ama zamanla da  olgunlaşır ve demlenir...
 
"gelinin kocasi  ise  bardaktır.  her iki çaydanlıktan da  yeterince nasibini alır.  biraz kaynana doldururonu;  birazda gelin...  bu nedenle de  denge unsurudur.  açık yada demli çayın hoşa gitmemesi  bundandır..
 
"çocuklar"  çayın şekeridir.  tat verir.  çok şeker 
çayın lezzetini bozar.  şekersiz çaya alışanlara ise  bir tanesi bile...  fazla gelir.....  "görümce"  ise çay kaşığıdır.  arada bir gelir;  karıştırıp gider.... 

"kayinpedere gelince"  o da  " çay tabağı"dır.  çayın demine, suyuna karışmaz;  bir kenarda  lök gibi oturur.  sadece dökülenleri toplar  ve çevreye zarar vermesini engeller.  ancak;  ara sıra boşaltılması gerekir,  yoksa taşıp  herşeyi berbat edebilir. 

"çay süzgeci"  ailenin sahip olduğu değerlerdir.  aileyi dış müdahalelerden korur.  delikler büyük olursa !  çayın tadı kaçar. 

suyu isıtan  "ateş" ise  hoşgörüdür.  o olmadan  çay da olmaz.  kisacasi  bir bardak çay  "ailedir"  ve 
ağız tadıyla içilen  bir bardak çayın  üstüne yoktur...

Vedat Milor ile Yüzde Hesabı %50 koyun, %70 keçi, %30 inek Orjinal


13 Temmuz 2013 Cumartesi

Issız Adam - Filmin Son Sahnesi













En can alıcı sahne...
Hastasıyız



Kaybedenler Kulübü - Bazen..





bazı şeylerin farkında olmak hayatın bize sunamadıklarınımı sunar?

- hiç birisinin sana sahip olduğunu düşündüğün oluyormu ya da bişeyin ?

- evet, evet farkettim bunu. her farkettiğimdede gitmek istedim. bazı insanlar aile kurmaya önem verirler, yani buna değer verirler, bazıları ise başka bi takım şeylere, değer verirler bunlara değer verirken niye değer verdiğini düşünmez birey, toplumun içinde erimiş olan birey. hem toplum koleje girmeyi değer olarak sunduğu için artık o kişiliğini yok sayma halidir koleje girmek için yarışır üniversiteye girmek için yarışır iyi bir işe girmek için yarışır güzel bir kadınla evlenmek için yarışır devamlı bir yarış ve kazanma zorunluluğu... aslında kazanmak nedir ki en büyük zaferi kazandığında bir antonyus olduğunu düşün paris'e geldiğini ve o tak'ın altında olduğunu ve bütün insanların senin altında olduğunu düşün ve gücün en üstünde olduğunu yalnız kaldığın o anda ne oldu be şimdi ne olucak diyosan kaybedersin sen hee kaybetmişsin yani o anda en büyük zaferin içinde kaybetmişsin.

- peki bunun farkında olmak yaşlı bir kızıl derilinin dediği gibi hayatın bize sunamadıklarınımı sunar he yoksa bir radyo dinleycisinin dediği gibi sanat diğer tüm şeyler gibi sex içinmidir. yaşlı bir kızıl derili ne kadar yanılabilir.

- bazen yanılabilir, bazen susar, bazen konusmak ister, bazen dinlemek ister, bazen yalnız kalmak ister, bazen arkadaş ister, bazen gitmek ister. gider bazen, bazen gidemez. bazen hiç gidememekten korkar . bazıları sonsuz neşeye doğar. bazıları sonsuz geceye... bazen ölürsün, bazen ölemezsin. bazen bütün koşullar uygunken bile ölemezsin. bazen kendinden uzaklaşmak ister insan. bazen gidersin sırf dönebilmek içen... bazen ağlarsın baya. bazen ağlayamıyosun baya baya. bazen içiyosun. bazen cok ama cok fazla içmek istiyosun da bazen sen zaten içmeye gidiyosun. bazen acı badem'den bir taksiye biniyosun kadıköy'e diyosun bazen yüzüne bile bakmiyor. bazen bi kadın geliyor oturuyo karşına ve ağlıyor. kadınlar hep ağlıyor. bazen bi kadın sana en cok korktuğum şey bi kadının göz yaşıdır diyo kendi adına eğer cok sevdiysen diyo yani cok sevdiysen oysa bilmiyorki sevmekte bir ân'a ait.

- herşeyin başı su!

- felsefeninde..

12 Temmuz 2013 Cuma

Deniz Kuvvetleri Yarışı Tüm Hızıyla Devam Etmekte

Deniz Kuvvetleri Kupasında dün start alan toplam 58 yelkenli İstanbul - Bozcaada etabında mücadeleye devam etmekteler.

Sabah 9:00 civarı http://tayk.i-marine.com.tr/#/LiveTrack 'den aldığımız görüntü şu şekilde ;



Boğazı geçmeyi başaran ve Bozcaadaya yaklaşan Orient teknesini an itibari ile Kümren Burnu'nu geçmekte olan Dho Tayfa ve Farfara tekneleri izlemekte...

Türkiyenin en önemli yarışlarından biri olan Deniz Kuvvetleri Kupasında Bursa'yı temsil eden teknelerden Eker, Eker Yayık Ayran ve Tuana 1 nefis bir mücadele örneği göstermekteler, şuan tekneler Kavaklı Burnu açıklarındalar ve birbirleri ardına Bozcaadaya doğru yol almaktalar.


Deniz Kuvvetleri Kupası Yarışı başladı

TAYK-Deniz Kuvvetleri Kupası Yarışı bugün saat 16:00 itibari ile  İstanbul'dan başlıyor. Dört gün sürecek organizasyonda, İstanbul-Bozcaada ve Bozcaada-Çeşme etapları geçilecek.

İstanbul-Bozcaada ve Bozcaada-Çeşme arasında, toplam 265 deniz mili mesafeli parkurda, iki etaplı olarak yapılacak yarışa 58 yat katılacak.



 Deniz Kuvvetleri Kupası ödülleri, 16 Temmuz Salı akşamı Çeşme Marina-Hayal Kahvesi'nde düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.

Deniz Kuvvetleri Kupası yarışının tamamlanmasından sonra Doğu Ege Yelken Haftası'nın koyiçi yarışları 16-17 Temmuz tarihlerinde Çeşme Marina ve International Çeşme Yacht Club ev sahipliğinde, aynı serinin son yarışı olan Çakabey-932 Yarışı ise 18-19 Temmuz tarihlerinde Çeşme-Didim parkurunda yapılacak.

Türkiyenin en uzun yelken yarışını internet üzerinden takip etmek için ; http://tayk.i-marine.com.tr/#/LiveTrack adresinden faydalanabilirsiniz.


11 Temmuz 2013 Perşembe

Bosna Savaşı & Srebrenitsa ( Srebrenica Genocide ) Katliamı



Srebrenica Katliamı "ABD- NATO" İşiydi!

15 Kasım 1999’da yayınlanan ‘Srebrenica Hazanı’ adlı raporun 115. Paragrafında korkunç gerçek, lakayt bir ifadeyle yeralmıştı:

Zamanın ABD başkanı Bill Clinton, Bosnalı lider Aliye İzzetbegoviç’e ‘Bosna’ya NATO müdahalesi için 5000’den fazla Bosnalı’nın FEDA EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ’ iletmişti.

2. Paylaşım Savaşı sonrası yapılmış en büyük katliamdır, Srebrenica.
11 Temmuz 1995’de Bosnalı Sırplar, Birleşmiş Milletler Srebrenica ‘güvenli bölge’(!)sine doğru ilerledi.. Göya Birleşmiş Milletler birlikleri bölgeden çekilecek ve yerlerini Bosnalı Sırplara bırakacaklardı. Bosnalı Sırplar Srebrenica’ya girdiler ve ‘güvenli bölge’de, 8000 Bosnalı katledildi!

Katliam Birleşmiş Milletler birliklerinin gözü önünde cereyan etti!
İşin aslı, 4 yıl sonra Birleşmiş Milletler kayıtlarında açıklandı. Srebrenica katliamı bir NATO/ABD ‘projesiydi’! Proje, Aliye İzzetbegoviç’in bilgisi dahilindeydi! Katliam, NATO müdahalesi için ‘projelendirilmişti!

BM Bosna Hersek yetkilisi Philip Corwin, Srebrenica katliamının NATO müdahalesi için gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Hayatta kalan Bosna delegasyonu üyelerinin kayıtlı ifadelerinde de, İzzetbegoviç’in, ‘NATO’nun, Sırpska Cumhuriyetine askeri müdahalesinin ancak ölü sayısının 5000 üzeri olması halinde mümkün olacağını’ söylediği yeraldı!

Srebrenica emniyet müdürü de, Bill Clinton’un Bosnalı Sırplara karşı NATO müdahalesi için, İzzetbegoviç’den ‘insan fedakârlığı’ istediğini, teyid etti.

8000 kişi katledildi ve NATO Bosna’ya müdahale etti. Boşnaklar öldü, Bosnalı Sırpların gücü kırıldı! Bu sayede Atlantik güçleri Balkanlara girebildi!

NATO ve ABD yaygın medya da ‘kurtarıcı’ olarak boy gösterdi!
Srebrenica, emperyal katliamın en acımasız ve yalanla en çok sarmalanmış en acı örneğidir!

Iphone Appstore'un Kullanıma Açılmasının 5 yılı Sebebiyle Bazı Programlar ve Oyunlar Ücretsiz



ücretsiz programlar ;

traktordj: native instruments'ın telefondaki parçalar arasında geçiş yapmaya olanak tanıyan traktor programının basit bir versiyonu (normalde fiyatı 20 tl)

barefoot world atlas: ortalama 1.5 gblık bir atlas programı. 3 boyutlu bir dünya haritası üzerinde gezerek, ülkelerin önemli özelliklerini meşhur kişileri coğrafi özellikleri falan görebiliyorsunuz

day one (journal/diary): foursquare ile senkronlayıp gün gün yaptıklarınızı fotolarla yazılarla günlük şeklinde kaydedebiliyorsunuz

how to cook everything: adı üstünde yemek pişirme-tarif programı

over: çektiğiniz ya da albümünüzde bulunan fotoğraların üzerine yazı yazmanıza olanak sağlayan bir program



ücretsiz oyunlar

badland: klasik heyvcanceğizi tıklayarak havada tutarak ilerleme platform oyunu ama tasarım ortam sesler falan gerçekten çok güzel!!

infinity blade 2: iphone için yazılmış en iyi grafiklere sahip bir iki oyundan biri belki de en iyisi. fakat oyunda şöyle bir sorun var fazla ilerleme yok bölümü 10-15 dakika gibi bir sürede bitirip oyunun sonunda tekrar baştan başlayıp level atlıyorsunuz silah zırh falan alabiliyorsunuz.(bu oyunun da fiyatı 7 lira gibi birşey olması lazım)

tiny wings: gene aynı şekilde tıklayarak ilerletmeli bir oyun kanatları vücuduna göre ufak olan bir kuş uçamadığı için yerde sürünerek ilerler, onu en uzağa sürükleme amacında bir oyun.

where is my water: benim en sevdiğim oyunlardan biridir, lağımda yaşayan bir timsaha yeraltındaki toprakları kazıyarak duş alabilmesi için su taşımamız gerekiyor. çok eğlenceli bir oyundur tavsiye ederim.

superbrothers: sword & sworcery ep: 8bit grafiklerin olduğu platform oyunu. anladığım kadarıyla müzikal puzzle'lar ağırlıklı bir oyun

BlackBerry CEO'sundan satış için yeşil ışık

Bu yıla en hızlı giren şirketlerden birisi Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlackBerry olmuştu. Yeni işletim sistemi BlackBerry 10 ile beraber yeni üst seviye cihazları BlackBerry Z10 ve BlackBerry Q10'u piyasaya sunan BlackBerry, önemli bir çıkışa geçmişti. Ancak BlackBerry'nin geçtiğimiz günlerde açıkladığı ilk çeyrek raporlarında durumun o kadar da iyi olmadığı ve 84 milyon dolar zarar ettikleri ortaya çıkmıştı.
 
 
Bu durum haliyle hissedarları büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Bunun üzerine BlackBerry CEO'su Thorsten Heins ise, konu ile alakalı bazı önemli açıklamalarda bulundu. Heins'in hissedarlarının kazançlarını arttırmak için her seçeneğe açık olduğunu açıklaması ise yatırımcıların aklına şirketin satılma ihtimalini getirdi. Bunun yanında şirketi satma veya yazılım-donanım olarak iki ayrı firmaya bölme fikrine uzak olmadığını açıklayan Heins, bu tarz durumların gerçekleşmeden önce öncelikli olarak şirketin değerinin artması gerektiğini söyledi.
 
 
Öte yandan Heins'in bu açıklamaları bile şirketin değerlerinin yüzde 3 değer kazanmasına yetti. Bu son dönemdeki başarısızlıklar yatırımcı ve hissedarların sabrını taşırdığı ve BlackBerry 10'un yarattığı hayal kırıklığının ise "bardağı taşıran son damla" olduğu konuşulmaya başlandı. Bakalım BlackBerry'nin gidişatı nasıl olacak?

Forbes'ın "En büyük 500 şirket" sıralamasında Samsung, Apple'ın önünde!

Forbes'ın geleneksel olarak yayınladığı "Dünyanın en büyük 500 şirketi" (kazanca göre) listesinin yenisi geldi. Listenin ilk sırasında Royal Dutch Shell firması, 481.7 milyar dolarlık gelir ve 26.6 milyar dolarlık karla yer alıyor. Petrol firmalarının uzun süre daha ilk sıralarda yer alacağını tahmin etmek zor değil sanırız. Bunları bırakıp, teknolojiseverlerin daha ilgili olduğu Samsung ve Apple gibi firmaların sıralamalarına bakacak olursak, Samsung'un bu yeni listede Apple'ı geride bıraktığını görüyoruz.

Forbes'ın listesinin 14. sırasında 178.6 milyar dolarlık gelir ve 20.6 milyar dolarlık kar ile Samsung Electronics yer alıyor. Özellikle iPhone markasıyla son yıllarda mobil sektörde fırtınalar estiren Apple ise, 156.5 milyar dolarlık gelir ve 41.7 milyar dolarlık karla 19. sırada bulunuyor. Evet, dikkatinizi çektiği üzere Apple geride olmasına rağmen elde ettiği kar, Samsung'dan daha fazla.
 
 
 
Geçtiğimiz yıla bakacak olursak Samsung, 148.9 milyar dolar gelir ve 12.1 milyar dolarlık karla 20. sırada yer alıyordu. Apple da 55. sıradaydı. Kazancı 108.2 milyar dolar, karı da 25.9 milyar dolardı.

Bu arada, listede Türkiye'den de bir isim var. 47.1 milyar dolarlık kazanç ve 1.3 milyar dolarlık kar ile listede Koç Holding de bulunuyor.

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Çorba

Geçen Cumartesi akşamı arkadaşlarla geçirdiğimiz güzel gecenin ardından Mert'in yoğun ısrarıyla geceye Çorba Home'da noktayı koyduk.
Mekan oldukça salaş, esnaf lokantası havası var.
İşkembe çorbası oldukça başarılıydı...
Çorbanın lezzetine göre fiyatı oldukça başarılı.
Bursalı olanlar bilir yeri kolay, Heykel'den aşağı Demirtaş Hamamına doğru inerken BP Benzinliğinin hemen arkasında.
Şiddetle tavsiye edilir.

5 Temmuz 2013 Cuma

:))

Geçen aylarda rutin İstanbul turlarından birinde her fırsatta gittiğim ve inanılmaz orijinal şeyler bulduğum Terkos Pasajından t shirt!...
Denizleri ve Martıları seven herkese selam olsun.