11 Temmuz 2013 Perşembe

BlackBerry CEO'sundan satış için yeşil ışık

Bu yıla en hızlı giren şirketlerden birisi Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlackBerry olmuştu. Yeni işletim sistemi BlackBerry 10 ile beraber yeni üst seviye cihazları BlackBerry Z10 ve BlackBerry Q10'u piyasaya sunan BlackBerry, önemli bir çıkışa geçmişti. Ancak BlackBerry'nin geçtiğimiz günlerde açıkladığı ilk çeyrek raporlarında durumun o kadar da iyi olmadığı ve 84 milyon dolar zarar ettikleri ortaya çıkmıştı.
 
 
Bu durum haliyle hissedarları büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Bunun üzerine BlackBerry CEO'su Thorsten Heins ise, konu ile alakalı bazı önemli açıklamalarda bulundu. Heins'in hissedarlarının kazançlarını arttırmak için her seçeneğe açık olduğunu açıklaması ise yatırımcıların aklına şirketin satılma ihtimalini getirdi. Bunun yanında şirketi satma veya yazılım-donanım olarak iki ayrı firmaya bölme fikrine uzak olmadığını açıklayan Heins, bu tarz durumların gerçekleşmeden önce öncelikli olarak şirketin değerinin artması gerektiğini söyledi.
 
 
Öte yandan Heins'in bu açıklamaları bile şirketin değerlerinin yüzde 3 değer kazanmasına yetti. Bu son dönemdeki başarısızlıklar yatırımcı ve hissedarların sabrını taşırdığı ve BlackBerry 10'un yarattığı hayal kırıklığının ise "bardağı taşıran son damla" olduğu konuşulmaya başlandı. Bakalım BlackBerry'nin gidişatı nasıl olacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder