13 Temmuz 2013 Cumartesi

Kaybedenler Kulübü - Bazen..





bazı şeylerin farkında olmak hayatın bize sunamadıklarınımı sunar?

- hiç birisinin sana sahip olduğunu düşündüğün oluyormu ya da bişeyin ?

- evet, evet farkettim bunu. her farkettiğimdede gitmek istedim. bazı insanlar aile kurmaya önem verirler, yani buna değer verirler, bazıları ise başka bi takım şeylere, değer verirler bunlara değer verirken niye değer verdiğini düşünmez birey, toplumun içinde erimiş olan birey. hem toplum koleje girmeyi değer olarak sunduğu için artık o kişiliğini yok sayma halidir koleje girmek için yarışır üniversiteye girmek için yarışır iyi bir işe girmek için yarışır güzel bir kadınla evlenmek için yarışır devamlı bir yarış ve kazanma zorunluluğu... aslında kazanmak nedir ki en büyük zaferi kazandığında bir antonyus olduğunu düşün paris'e geldiğini ve o tak'ın altında olduğunu ve bütün insanların senin altında olduğunu düşün ve gücün en üstünde olduğunu yalnız kaldığın o anda ne oldu be şimdi ne olucak diyosan kaybedersin sen hee kaybetmişsin yani o anda en büyük zaferin içinde kaybetmişsin.

- peki bunun farkında olmak yaşlı bir kızıl derilinin dediği gibi hayatın bize sunamadıklarınımı sunar he yoksa bir radyo dinleycisinin dediği gibi sanat diğer tüm şeyler gibi sex içinmidir. yaşlı bir kızıl derili ne kadar yanılabilir.

- bazen yanılabilir, bazen susar, bazen konusmak ister, bazen dinlemek ister, bazen yalnız kalmak ister, bazen arkadaş ister, bazen gitmek ister. gider bazen, bazen gidemez. bazen hiç gidememekten korkar . bazıları sonsuz neşeye doğar. bazıları sonsuz geceye... bazen ölürsün, bazen ölemezsin. bazen bütün koşullar uygunken bile ölemezsin. bazen kendinden uzaklaşmak ister insan. bazen gidersin sırf dönebilmek içen... bazen ağlarsın baya. bazen ağlayamıyosun baya baya. bazen içiyosun. bazen cok ama cok fazla içmek istiyosun da bazen sen zaten içmeye gidiyosun. bazen acı badem'den bir taksiye biniyosun kadıköy'e diyosun bazen yüzüne bile bakmiyor. bazen bi kadın geliyor oturuyo karşına ve ağlıyor. kadınlar hep ağlıyor. bazen bi kadın sana en cok korktuğum şey bi kadının göz yaşıdır diyo kendi adına eğer cok sevdiysen diyo yani cok sevdiysen oysa bilmiyorki sevmekte bir ân'a ait.

- herşeyin başı su!

- felsefeninde..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder